Säsongen 2020

Nu har vi bestämt oss!

Vi öppnar museet för vikingar och publik på Nationaldagen 6/6-2020. Efter noggrann kontroll och dialog med Vellinge kommun, myndigheter samt oss själva har vi enats om att Fotevikens Museum öppnar.

På ett adekvat sätt kommer vi att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I butiken/entrén kommer vi tydligt avståndsmarkera och maxantalet är 8 personer som samtidigt får vistas i butikens del.

Utomhus kommer vi att dela in hela vår mark i zoner där max 50 personer får vistas i samma zon samtidigt.

Vi är klart medvetna om att det bara blir skåningar och några få besökare längre ifrån i Sverige och kanske en och annan dansk som kommer. Någon traditionell vikingamarknad efter midsommar blir det inte men museet bjuder in alla vikingar som vill och kan komma, att sälja, demonstrera hantverk eller bara delta. Vi kommer inte ha något marknadsprogram i år, detta för att minska risken för folksamling. Detta gäller hela säsongen, säsongen på Fotevikens museum kommer att bli klart annorlunda, tyvärr utan planerade guidade turer, uppvisningar m.m.

Vad vi erbjuder är ett fantastiskt friluftmuseum med sina hus och miljöer som enbart de är värt ett besök. Alla våra internationella besökare kan troligtvis inte komma i år p.g.a. stängda gränser, restriktioner m.m. så nu förlitar vi oss på besöksstöd från lokalbefolkningen och skåningarna i första hand så att vi kan överleva denna säsong. 

Bli gärna stödmedlemmar i vår förening och köp vårt årskort vilket berättigar dig eller din familj gratis besök i ett år, inkl. nästa års vikingamarknad.
Det är också viktigt att alla lokala och icke lokala vikingar kan få andas frisk luft, göra upp en lägereld, leva viking och njuta av solnedgång på Foteviken.

Vi på Foteviken hälsar er alla välkomna, civila och vikingar, unga och gamla.

Björn med personalen