Besök oss på Facebook Besök oss på Twitter
Svenska
English

Guidning för grupper

På Fotevikens Museum kan vi erbjuda guidningar för grupper utanför skolverksamheten. I Fotevikens museums rekonstuerade vikingamiljö "Vikingastaden" vid Höllviken finns den spännande vikingahistorien som den utspelades för 900 år sedan. 1100-talet är oerhört spännande tid, en brytningstid mellan gammalt och nytt.

Det var under denna tid som romanfiguren Arn levde i. Vikingastaden vid Foteviken är uppbyggt vid den plats där det i juni år 1134 stod ett stort slag men också en plats som före 970-talet var vigd till asagudarna.

Större evenemang som inkluderar mat

I samarbete med Fotevikens Museum och Höllvikens Bygdegård  kan vår restaurang Den Fede Gåsen sätta ihop en meny av arrangemang, dels som färdiga paketlösningar men även specialarrange­mang. Allt för att passa just dig. Arrangemang och konferenser kommer med ett mångfasetterat urval av aktiviteter. Allt till utmärkt skånsk mat och dryck från oss.

Foteviken Kulturcenter

Förutom Fotevikens Museum finns här Höllvikens Bygdegård, Fotevikens stugby, restaurangen Den Fede Gåsen och Skånes Hantverksinstitut samlat under begreppet Kulturcenter. Klicka här för mer information.


Föreningen SVEG
Friluftsmuseerna
Vellinge kommun
EXARC
Follow the Vikings
IMTAL
Destination Viking
Skånes Hantverksinstitut
Medborgarskolan