Besök oss på Facebook Besök oss på Twitter
Svenska
English

Aktiviteter för barn

Mängder av spännande upplevelser på Fotevikens Vikingamuseum för barnen och resten familjen.
Allt kan man uppleva tillsammans med sina föräldrar eller mor- och farföräldrar. Med årskort har ni förmåner som gratis glass till barnen och specialpris för del vikingasaker i entrebutiken. Kaffe för 5:- till de vuxna.

Reidar och Reidun

Fotevikens egen vikingaklubb för barn. Gå med så får ni inbjudan till spännande aktiviteter hela året. Som  t.ex: sommarläger, hantverksträffar och sagostunder i Tinhöll.

Detta är ett samarbete mellan Fotevikens museum, Skånes Hantverksinstitut och Medbogarskolan.

Lekplatsen

Årets nyhet, vi bygger en lekplats utanför Vikingastaden som invigs på den internationella vikingadagen den 8 maj. Lekplatsen kommer att innehålla vikingaskepp, balansgång, styltor, lekhus, bus med drake och dagliga aktiviteter med spel och tävlingar och mycket mer.

Vikingaskola

Kl. 14-15 dagligen så är det Vikingaskola, där få man lära sig vikingarnas hemligheter, hur man hanterar svärd, spjut och skjöld, bilda skjöldmur och mycket annat.

Barnkalas

Hos Den Fede Gåsen (i entrebutiken) kan du boka ett arrangemang med riktig vikingafest för ditt barn, med grillning, lekar och tävlingar mm.

Pris.: 275:-/barn (min 15 barn)
Tidsåtgång ca 2 timmar.
Obs! Oöma skor och kläder rekommenderas då många av aktiviteterna sker utomhus.

Intressrad kontakta oss Tel:  040-330 806
E-postbokning@denfedegasen.se

Årskort

Skaffa årskort! Vi har ett årskort för familjen (2 vuxna och max 4 barn) och ett individkort för en person. Då kommer du/ni in på Vikingamuseet ett helt år utan extra kostnad. Här ingår vikingamarknadens alla dagar, Barnens vecka mm. Du får också förtur på vår populära spökvandring. Glass till barnen i familjen om ni skaffar familjeårskortet. Kaffe för 5:- till de vuxna. Specialpris på populära saker som träsvärd, yxa, båge och sköld. Läs mer.

Vi reserverar oss för evevtuella förändringar i utbudet.

Foteviken Kulturcenter

Förutom Fotevikens Museum finns här Höllvikens Bygdegård, Fotevikens stugby, restaurangen Den Fede Gåsen och Skånes Hantverksinstitut samlat under begreppet Kulturcenter. Klicka här för mer information.


Föreningen SVEG
Friluftsmuseerna
Vellinge kommun
EXARC
NOOAM
IMTAL
Destination Viking
Skånes Hantverksinstitut
Medborgarskolan