Besök oss på Facebook Besök oss på Twitter
Svenska
English

Barnens Vikingamuseum

Mängder av spännande upplevelser på Fotevikens Vikingamuseum för barnen och resten familjen.

Allt kan man uppleva tillsammans med sina föräldrar eller mor- och farföräldrar. Med årskort har ni förmåner som gratis glass till barnen och specialpris för del vikingasaker i entrebutiken. Kaffe för 5:- till de vuxna.

Fotevikens Vikingaklubb Blåtand

Vikingaklubben Blåtand för barn (6-13 år). Med familjekortet får ni inbjudan till spännande aktivi­teter hela året. Som t.ex: skattjakt, hantverkspyssel, sago­stunder i Tinghöll och mycket mer.

Alla andra barn är också välkomna som gästdeltagare! Läs mer

Detta är ett samarbete mellan Fotevikens museum, Skånes Hantverksinstitut och Medbogarskolan.

Lekyta

Årets nyhet, är en lekyta utanför Vikingastaden, lekytan innehålla vikingaskepp, balansgång, styltor, lekhus, bus med drake och dagliga aktiviteter med spel och tävlingar och mycket mer.

Vikingaskola

Kl. ca 15 dagligen så är det Vikingaskola, där få man lära sig vikingarnas hemligheter, hur man hanterar svärd, spjut och skjöld, bilda skjöldmur och mycket annat.

Barnkalas

Hos Den Fede Gåsen (i entrébutiken) kan du boka ett arrangemang med riktig vikingafest för ditt barn, med grillning, lekar och tävlingar mm.

Pris: 275:-/barn (minst 15 barn)
Tidsåtgång ca 2 timmar.
OBS! Oömma skor och kläder rekommenderas då många av aktiviteterna sker utomhus.

Intresserad? Kontakta oss på tel:  040-330 806 eller e-postbokning@denfedegasen.se

Årskort

Skaffa årskort! Vi har ett årskort för familjen (2 vuxna och max 4 barn) och ett individkort för en person. Då kommer du/ni in på Vikingamuseet ett helt år utan extra kostnad. Här ingår vikingamarknadens alla dagar, Barnens vecka mm. Du får också förtur på vår populära spökvandring. Glass till barnen i familjen om ni skaffar familjeårskortet. Kaffe för 5:- till de vuxna. Specialpris på populära saker som träsvärd, yxa, båge och sköld. Läs mer.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar i utbudet.

Foteviken Kulturcenter

Förutom Fotevikens Museum finns här Höllvikens Bygdegård, Fotevikens stugby, restaurangen Den Fede Gåsen och Skånes Hantverksinstitut samlat under begreppet Kulturcenter. Klicka här för mer information.


Föreningen SVEG
Friluftsmuseerna
Vellinge kommun
EXARC
Follow the Vikings
IMTAL
Destination Viking
Skånes Hantverksinstitut
Medborgarskolan